lunedì 12 ottobre 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΟΕΚΑΙ, ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΙΤΑΛΙΑΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΙΤΑΛΙΑΣ, ΔΣ ΤΗΣ ΟΕΚΑΙ, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗ ΡΩΜΗ, ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑΣ


lunedì 12 ottobre 2015


Ανοιχτή Επιστολή, με μια ρυτίδα περισσότερο στο μέτωπο, μια ρυτίδα λιγότερο στην ψυχή.



Αγαπητοί Συμπατριώτες,

όπως γνωρίζετε έληξε η θητεία του παρόντος ΔΣ της Ομοσπονδίας και έχουν προκηρυχτεί οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του δευτεροβάθμιου φορέα της Ομογένειας στην Ιταλία.
Γνωρίζετε επίσης ότι το ισχύον Καταστατικό της Ομοσπονδίας απαιτεί την ανανέωση των διοικητικών οργάνων μετά δύο συνεχείς θητείες παραμονής των Συμβούλων στο ΔΣ.
Με την ανοικτή αυτή επιστολή σας ανακοινώνω ότι κλείνει οριστικά η παραμονή μου σε διοικητικό όργανο της Ομοσπονδίας. 
Ό,τι είχα να προσφέρω το έκανα με προθυμία και ενθουσιασμό και με διαφάνεια εδώ και 25 χρόνια.
Αρκετά.
Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος.
Τώρα καιρός να γυρίσω σελίδα και να επανέλθω στην οικογένειά μου και στη δουλειά μου, χωρίς άλλους περισπασμούς.
Οπωσδήποτε είναι χρονοβόρα η ενασχόληση με τα ομογενειακά αλλά αξίζει τον κόπο.
Ζητώ λοιπόν να ανανεωθεί πλήρως το ΔΣ με νέο και νεανικό αίμα. Καλώ τη γενιά μου να αποσυρθεί και να δώσει τη σκυτάλη με εμπιστοσύνη στους νεώτερους.
Μόνο έτσι θα εξασφαλίσουμε το μέλλον της Ομοσπονδίας.
Ευχαριστώ όσους συνεργάστηκαν μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια για την προβολή του Ελληνικού Στοιχείου στην Ιταλία. Κάναμε πολλά και αξιόλογα πράγματα μαζί που έχουν αναγνωριστεί και εκτιμηθεί διεθνώς.
Υπάρχουν βέβαια στην Ιταλία πολλοί νέοι συμπατριώτες που μπορούν  να πάρουν την σκυτάλη και να οδηγήσουν την Ομοσπονδία σε νέους ορίζοντες.
Τους ζητώ να δραστηριοποιηθούν μέσα στα συλλογικά όργανα και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για το καλό της Ομογένειας.
Ζητώ από τα ΔΣ των ενταγμένων στην Ομοσπονδία Κοινοτήτων να φροντίσουν εγκαίρως για την πλήρη συμμετοχή τους στις προσεχείς αρχαιρεσίες.
Ζητώ και από τα ΔΣ των Κοινοτήτων που δεν είναι ενταγμένες στην Ομοσπονδία να ενταχτούν σε αυτήν για να δυναμώσει η φωνή και το κύρος του δευτεροβάθμιου φορέα.
Εγώ οριστικά αποσύρομαι μετά 25 χρόνια στην πρώτη γραμμή και θα παραδώσω τη σκυτάλη σε αυτούς που θα συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες του Δεκεμβρίου. Χωρίς πια αναβολές ή περαιτέρω χρονοτριβές.

Αποσύρομαι με μια ρήση του Ελύτη:

Έτσι, ανάμεσ' από το αδιάφορο «μεγάλο κοινόν» και τις «εχθρικές Εξουσίες» πέρασα όπως ανάμεσ' απ’ τις Συμπληγάδες.
Να τι είναι αυτό που περιμένω κάθε χρόνο, με μια ρυτίδα περισσότερο στο μέτωπο, μια ρυτίδα λιγότερο στην ψυχή: την απόλυτη διαφάνεια…





Για μένα κλείνει οριστικά η αυλαία στα μέσα του Δεκεμβρίου στη Νάπολη.

γιάννης κορίνθιος

Nessun commento:

Posta un commento