giovedì 21 gennaio 2016

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛIΤΗΣ ΙΤΑΛIΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΤΑΣ κ. ΓΕΝΝΑΔΙΟΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γεννάδιος που βρίσκεται στη Νάπολη, στην ετήσια ποιμαντορική επίσκεψη Του στην πόλη, δέχτηκε το Σάββατο πρωί, 16.1.2015, τους εκπροσώπους της Ομογένειας, Γιάννη Κορίνθιο, πρώην Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας, Παύλο Κυπριανού και Σωτήρη Παπαδημητρίου, πρόεδρο και γραμματέα της Ελληνικής Κοινότητας Νάπολης αντίστοιχα, και τον νέο γραμματέα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας Ανδρέα Ανδρέου.
Στην πολύ εγκάρδια και φιλική συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την μεγάλη χαρά Του για την επαναφορά, μετά από ένα σχεδόν αιώνα, της ΟΔΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μπροστά στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελληνικής Ομογένειας και συνεχάρη τους παρόντες για την επιμονή και την επιτυχία του αγώνα τους.
Ο Μητροπολίτης ενθάρρυνε ιδιαίτερα τον Γιάννη Κορίνθιο να συνεχίσει τις προσπάθειες και να παρακολουθεί την πορεία της υιοθέτησης της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού, στην οποία η Ορθόδοξη Εκκλησία Ιταλίας πρωτοστάτησε με κάθε βοήθεια.
Μέσω του νέου γραμματέα της Ομοσπονδίας, ο Σεβασμιώτατος θέλησε να απευθύνει, προς όλες τις ελληνικές κοινότητες στην Ιταλία, ευχές για καλό εποικοδομητικό έργο με αγάπη και χριστιανική κοινωνική αλληλεγγύη γιατί ο καθένας μας ξεχωριστά είναι αδύναμος και γι ´ αυτό χρειάζεται συλλογική δουλειά προς όφελος όλων των Ελλήνων.
Οι παρόντες ευχαρίστησαν τον Μητροπολίτη και αντάλλαξαν απόψεις μαζί Του για διάφορα προβλήματα που αφορούν την Ομογένεια.


Nessun commento:

Posta un commento