lunedì 15 dicembre 2014

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΕΔΕ, ΟΕΚΑΙ και ΦΕΙ για τη χτεσινή συνάντηση εργασίας στη Ρώμη με στόχο το συντονισμό των τριών φορέων για την κοινή προώθηση πακέτου πολιτιστικών πρωτοβουλιών

Συνάντηση εργασίας προέδρου ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη με τον δήμαρχο Cava de’ Tirreni και πρόεδρο της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας Mario Galdi

Συνάντηση εργασίας είχαν χθες στη Ρώμη ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και οι αντιπρόεδροι Δ. Καφαντάρης και Γ. Καραγιάννης με τον Marco Galdi,  δήμαρχο της Cava de΄ Tirreni και πρόεδρο της Φιλελληνικής Εταιρείας Ιταλίας  και τον Γιάννη Κορίνθιο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Αδελφοτήτων Ιταλίας (ΟΕΚΑΙ).
Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε προετοιμασία της κοινής συνεδρίασης των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Μορφωτικών Υποθέσεων και Ελληνισμού της Διασποράς, που πραγματοποιείται στην Αθήνα, μεθαύριο Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, με θέμα «Ελληνισμός και Φιλελληνισμός της Ιταλίας – Κοινές Δράσεις για την προβολή της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού».
Και τα δύο μέρη συμφώνησαν να προωθήσουν την καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και να δημιουργηθεί πλατφόρμα για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού. Επίσης συζητήθηκαν οικονομικά και θεσμικά θέματα που αφορούν στις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις των δύο χωρών.
Σήμερα η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για την Ιθαγένεια και την Αδελφοποίηση με θέμα «Δημότης στην πόλη μου, πολίτης στην Ευρώπη».
Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης θα συναντηθεί στην ελληνική πρεσβεία της Ρώμης με τον πρέσβη Θ. Δεμίρη και την Ν. Κουτράκου, πρεσβευτή σύμβουλο.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
http://www.kedke.gr/?p=9212



















Nessun commento:

Posta un commento