venerdì 26 settembre 2014

Η ομογενής Καρολίνα Ιωάννου, 18χρονη αθλήτρια του πόλο από τη Νάπολη, τέθηκε αντιμέτωπη με τη Εθνική μας ομάδα στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων γυναικών στην Όστια της Ιταλίας.

Κατάγεται από δύο χώρες, την Ελλάδα και την Ιταλία αλλά εκπροσωπεί μία. Γεννημένη στη γειτονική χώρα, όπου διαμένει μόνιμα, η Καρολίνα Ιωάννου φοράει το σκουφάκι με το εθνόσημο της Ιταλίας και ενίοτε παίζει κόντρα στην Ελλάδα.

Η 18χρονη αθλήτρια του πόλο τέθηκε αντιμέτωπη με τη Εθνική μας ομάδα στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων γυναικών στην Όστια της Ιταλίας. «Είναι περίεργα τα συναισθήματα αλλά αγωνίζομαι για την Ιταλία και θέλω να κερδίζουμε», εξομολογείται στο sportsfeed.gr η Καρολίνα, που απέναντί της βρήκε καλές της φίλες από το σύντομο πέρασμά της στα 16 της από την Ελλάδα για λογαριασμό του Πανιωνίου.
Εκεί είχε συμπαίκτριες τη Χρυσή Διαμαντοπούλου και τη Βίρνα Νιαρχάκου. Η δεύτερη μάλιστα την φιλοξενούσε στο σπίτι της, τις ημέρες που η Καρολίνα ερχόταν από την Ιταλία για να αγωνιστεί με την ομάδα της Νέας Σμύρνης. «Μέσα στο παιχνίδι δεν υπάρχουν φιλίες. Παίζεις και κοιτάζεις πώς θα κάνεις το καλύτερο για την ομάδα σου. Μετά το παιχνίδι φυσικά αγκαλιαστήκαμε και το βράδυ στους ξενώνες καθίσαμε μαζί για πολλή ώρα και τα είπαμε», περιγράφοντας τη συνάντησή της με την άλλοτε συμπαίκτριά της.

Η Ιωάννου γεννήθηκε στην Ιταλία από Έλληνα πατέρα, τον Δημήτρη Ιωάννου, που κατάγεται από την Πρέβεζα αλλά μένει μόνιμα στη γειτονική χώρα και τη σπουδαία πρώην πολίστρια Μπιάνκα Πιρόνε, την πρώτη αρχηγό της πρώτης εθνικής γυναικών πόλο της Ιταλίας. Δεν ήθελε λοιπόν και πολύ η Καρολίνα για να ασχοληθεί με το άθλημα. Αφορμή για να παίξει στα ελληνικά πρωταθλήματα υποδομών με τον Πανιώνιο στα 16 της, ήταν η παρουσία των «κυανέρυθρων» στην Ιταλία για ένα τουρνουά. Ο Μάρκελος Σιταρένιος, πληροφορήθηκε για την ελληνοϊταλική οικογένεια, ήρθε σε επαφή μαζί της και αφού είδε την Καρολίνα της πρότεινε να έρθει και να παίξει στον Πανιώνιο, όπως και έγινε, με την άδεια φυσικά της Ποζίλιπο στην οποία άνηκε. Εν συνεχεία την απέκτησε η Ραπάλο, που την παραχώρησε με τη μορφή δανεισμού σε ομάδα της περιφέρειας της Καμπάνια, όπου προπονήτρια είναι η μητέρα της.
Στα παιχνίδια της Ιταλίας με την Ελλάδα, πολύ πιο περίεργα αισθάνεται ο πατέρας της Καρολίνας, Δημήτρης Ιωάννου. «Από τη μία θέλω να κερδίσει η κόρη μου κι από την άλλη είναι η πατρίδα μου. Στις κερκίδες στην Όστια ήταν γονείς των Ελληνίδων διεθνών που με γνώριζαν και μετά το τέλος του αγώνα ήραν να μου δώσουν συγχαρητήρια για την κόρη μου. Μετά ήρθαν οι Ιταλοί να μου δώσουν συγχαρητήρια για τη νίκη της Ελλάδας. Είτε έτσι είτε αλλιώς τα συγχαρητήρια τα παίρνω», είπε χαριτολογώντας ο πατέρας της νεαρής αθλήτριας.
Η παρουσία της δεν έχει περάσει φυσικά απαρατήρητη από τους ανθρώπους της Εθνικής ομάδας. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Μορφέσης, έχει προσεγγίσει εδώ και καιρό τόσο την ίδια όσο και την οικογένειά της, αφήνοντας ορθάνοιχτη την πόρτα της ελληνική Εθνικής ομάδας. Προς το παρόν πάντως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να γίνει μία τέτοια κίνηση από την Ιωάννου, χωρίς ωστόσο να απορρίπτεται οριστικά αυτό το ενδεχόμενο.

http://sportsfeed.gr/2014/09/20/ellinida-apo-ti-napoli/

Nessun commento:

Posta un commento